Bazén a tělocvična s přístroji Rehabilitační nemocnice Beroun

Informace o objektu

Vlastník objektu

JESSENIA a.s.
IČO: 26752051

Provozovatel objektu

JESSENIA a.s.
IČO: 26752051

Kontaktní informace

Email: info@nember.cz
Telefon: 311 745 111
Web: www.nemocnice-beroun.cz

Adresa

Prof. Veselého 493
26601 Beroun

Typ objektu

Vnitřní
600 m2

Bezbariérový přístup

Ano

Poznámka:

Rehabilitační nemocnice Beroun nabízí možnost využití bazénu a menšího masážního bazénu a dále tělocvičnu s přístroji. Prostory jsou určeny především pro pacienty RNB a v menší míře pro veřejnost.

Prostory

Rozloha

Sportovní prostor 570 m2
Klubový prostor 0 m2
Technický prostor 0 m2
Komerční prostor 0 m2

Sportovní prostor - Tělocvična s přístroji RNB

Plocha

430 m2

Popis

Přístroje DAVID Posilovací stroje DAVID, umožňují především posílení oslabených svalů a vytvoření jejich rovnováhy, a také jedinečnou možnost testování svalové síly a rozsahu pohybu přímo na cvičebních strojích. Přístroje HUR Sada vysoce kvalitních posilovacích strojů, využívaných v programech pro posilování svalstva trupu, dolních i horních končetin. Přístroj 3D Space Curl Slouží ke zlepšení propriocepce, kinestezie a zesílení motorických jednotek postižených svalů, které se jen obtížně aktivují volním úsilím a nereagují dostatečně na jiné procedury na neurofyziologickém podkladu.

jiná sportovní plocha 1x

Sporty

jiná odvětví

Rozměry

D: 30m Š: 14m

Soutěžní parametry

Pouze pro nesoutěžní (rekreační) sport

Povrch

umělý povrch

Doplňující informace

V posilovně návštěvníci využívají tyto typy přístrojů: DAVID, HUR, 3D Space Curl. Cvičení na přístrojích probíhá pod dohledem fyzioterapetů

Sportovní prostor - Bazén a vířivka - Rehabilitační nemocnice Beroun

Plocha

140 m2

Popis

Moderní vodoléčebný úsek je umístěn v nové přístavbě centra a nabízí v jedné části dva bazény pro skupinovou terapii pacientů, ve druhé pak různé možnosti pro individuální procedury.

plavecký bazén 1x

Sporty

plavecké sporty

Rozměry

D: 8m Š: 7.5m H: 105m

Soutěžní parametry

Pouze pro nesoutěžní (rekreační) sport

Povrch

přihřívaná upravovaná voda

Doplňující informace

Menší masážní bazén, s hloubkou 105 cm a teplotou vody 36°C, má systém trysek, s jejich pomocí lze provádět podvodní masáže. Ty se využívají především k ovlivnění abnormálně zvýšeného svalového napětí a kožních reflexních změn, často se vyskytujících hlavně u pacientů s bolestmi páteře, dále u těch, kteří mají problémy s klouby, ale i u některých poúrazových stavů, v bazénu se provádějí i perličkové koupele, které jsou díky tomu, že umožňují celkovou svalovou relaxaci, vhodné u celé řady poruch. Další část vodoléčby Rehabilitačního centra nemocnice je určena pro řadu individuálních procedur.

plavecký bazén 1x

Sporty

plavecké sporty

Rozměry

D: 10.5m Š: 7.5m H: 120m

Soutěžní parametry

Pouze pro nesoutěžní (rekreační) sport

Povrch

přihřívaná upravovaná voda

Doplňující informace

Moderní vodoléčebný úsek je umístěn v nové přístavbě centra a nabízí v jedné části dva bazény pro skupinovou terapii pacientů, ve druhé pak různé možnosti pro individuální procedury. Ve větším bazénu se pohybuje teplota vody mezi 28-32 stupni Celsia, hloubka bazénu je 120 cm a jeho součástí je rehabilitační chodník s výškově nastavitelným dnem. Využívá se i protiproud. Tento bazén slouží většinou pro skupinové cvičení, jehož charakter se liší podle toho, o jaké diagnózy se jedná.